Ouăle de prepeliţă, deşi sunt de două ori mai mici decât ouăle de găină, au o valoare nutriţională de patru ori mai mare decât acestea. Consumate fierte sau crude, ouăle de prepeliţă aduc o serie de beneficii organismului, de aceea sunt recomandate în tratarea diverselor afecţiuni sau pentru menţinerea stării de sănătate.
Prin urmare, oul de prepeliţă este mai proteic.
- Vitamina A – 550 UI, oul de găină – 450 UI;
- Calciu – 64 mg, oul de găină – 51 de mg.
Deci, iată că, oul de prepeliţă este cu mult mai nutritiv decât oul de găină.
De asemenea, oul de prepeliţă conţine:
- colesterol – 423 mg;
- fier – 1,8 mg,/per ou;
- magneziu- 1,3 mg/per ou;
- potasiu – 134 mg/per ou.
Prin urmare, datorită concentraţiei mari de substanţe nutritive, oul de prepeliţă este indicat şi se adresează, în special, terapeuticii naturale.