LifeStyleSanătate

Ouăle de prepeliţă: beneficii terapeutice

foto: www.instagram.com/cegatimazi_

Ouăle de prepeliţă, deşi sunt de două ori mai mici decât ouăle de găină, au o valoare nutriţională de patru ori mai mare decât acestea. Consumate fierte sau crude, ouăle de prepeliţă aduc o serie de beneficii organismului, de aceea sunt recomandate în tratarea diverselor afecţiuni sau pentru menţinerea stării de sănătate.

Prin urmare, oul de prepeliţă este mai proteic.

  • Vitamina A – 550 UI, oul de găină – 450 UI;
  • Calciu64 mg, oul de găină 51 de mg.

Deci, iată că, oul de prepeliţă este cu mult mai nutritiv decât oul de găină.

De asemenea, oul de prepeliţă conţine:

  • colesterol – 423 mg;
  • fier – 1,8 mg,/per ou;
  • magneziu- 1,3 mg/per ou;
  • potasiu – 134 mg/per ou.

Prin urmare, datorită concentraţiei mari de substanţe nutritive, oul de prepeliţă este indicat şi se adresează, în special, terapeuticii naturale.

Articole similare

Back to top button