News

Elon Musk este noul boss al platformei Twitter! Câte miliarde l-a costat această nouă achiziţie

Miliardarul şi-a adăugat în portofoliu cea mai utilizată reţea de socializare din America, contra unei sume exorbitante.

De la Tesla, autoturismele viitorului, la roboţi, nave spaţiale şi sateliţi, monede virtuale şi case modulare, Elon Musk vrea să-şi pună amprenta şi pe mediul virtual, astfel că nu s-a lăsat până nu a devenit patronul companiei Twitter.

Practic, la 11 zile de când şi-a făcut publică intenţia de a o cumpăra, cel mai bogat om al planetei a şi pus mâna pe cea mai utilizată reţea de socializare din Statele Unite. Şi, de la anunţul său, acţiunile Twitter au şi crescut la bursă!

Interesante sunt şi tacticile de negociere ale lui Musk – înaintarea unei oferte și păstrarea acesteia – care seamănă cu ceea ce făcea un alt miliardar, Warren Buffet. În cele din urmă, conducerea Twitter a fost de-acord să vândă rețeaua socială lui Elon Musk contra exorbitantei sume de 44 miliarde de dolari!

În urma tranzacției, Elon Musk a ajuns la conducerea unei companii cu 217 milioane de utilizatori și cu un rol influent în modelarea agendei politice și mediatice de ambele părți ale Atlanticului. De altfel, acesta este şi motivul pentru care miliardarul din spatele Tesla şi SpaceX şi-a dorit o astfel de achiziţie. „Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi platforma pentru libertatea de exprimare în întreaga lume și cred că libertatea de exprimare este un imperativ pentru o democrație funcțională”, a precizat Musk în scrisoarea sa de ofertă către Twitter.

„Sper că și cei mai mari critici ai mei rămân pe Twitter, deoarece asta înseamnă libera exprimareLibera exprimare este piatra de temelie în funcționarea democrației iar Twitter este piața digitală unde chestiunile vitale pentru viitorul umanității sunt dezbătute”, a mai spus Musk.

În contextul în care sateliţii lui urmează să înconjoare planeta sub forma unei pânze de păianjen, furnizând date aproape instantanee despre oricine, oricând – pe lângă serviciile oferite propriei reţele de autoturisme autonome -, scepticii nu văd cu un ochi bun această preluare, care e considerată o nouă mişcare tip Big Brother a miliardarului obsedat de controlul global.

Sursă
Ok Magazine

Articole similare

Back to top button