NewsTeatru / Film

Globurile de Aur 2021. Iată lista completă a câștigătorilor!

Premiile Asociației Presei Străine de la Hollywood/Hollywood Foreign Press Association (HFPA)au fost decernate în noaptea de duminică, 28 februarie, spre luni, 1 martie. În palmares s-au regăsit favoriții criticilor și o parte dintre cei pe care s-a pariat la cele mai faimoase case de pariuri. 

La categoria „Cea mai bună dramă”, lupta s-a dat între filmele The Trial of the Chicago 7 și Nomadland. Cele două producții erau în top trei favorite și la categoria Celui mai bun scenariu, unde au luptat pentru premiu cu Promising Young Woman. Drama biografică Mank a intrat în cursa pentru premii cu șase nominalizări – Cel mai bun actor într-o dramă (Gary Oldman), Cea mai bună dramă, Cea mai bună actriță într-un rol secundar (Amanda Seyfried), Cel mai bun scenariu, Cel mai bun regizor și Cea mai bună coloană sonoră, dar a pierdut la toate categoriile. Filmul este despre scenaristul Herman J. Mankiewicz și contribuția sa în capodopera Citizen Kane, regizată de David Fincher după un scenariu al răposatului său tată, Jack Fincher.

Câștigătorii celei de-a 78-a ediții a Globurilor de Aur

Nomadland

The Trial of the Chicago 7

Borat Subsequent Moviefilm

Ma Rainey’s Black Bottom

The Queen’s Gambit

Chadwick Boseman, pentru prima oară nominalizat la Golden Globes, avea șanse foarte mari să câștige post-mortem premiul pentru Cel mai bun actor într-o dramă, pentru prestația sa în Ma Rainey’s Black Bottom. Șansele s-au concretizat în premiul post-mortem!

În categoria „Cel mai bun regizor” a fost premiată o femeie.

În ciuda atenţiei de care se bucură Globurile de Aur în rândul amatorilor de cinema, relevanţa lor a fost îndelung erodată de o multitudine de acuzaţii de corupţie, neonestitate şi practici dubioase. Faptul că Asociaţia nu dezvăluie identitatea membrilor, modul netransparent de decizie a nominalizărilor şi a câştigătorilor, nereprezentarea corectă a populaţiei de culoare, iată doar câteva dintre reproşurile perene lansate în direcţia HFPA.

Cu doar câteva zile înainte de anunţarea câştigătorilor, publicaţia The Los Angeles Times dezvăluia că 30 dintre cei 87 de membri ai Asociaţiei au fost invitaţi pe platourile de filmare ale serialului Emily in Paris, invitaţie ce a presupus zborul spre Paris, două nopţi de cazare într-un hotel a cărui cea mai ieftină cameră costă 1.400 de dolari pe noapte şi prânzuri şi cine la restaurante exclusiviste. La anunţarea nominalizărilor ne minunam că un serial atât de superficial precum Emily in Paris era nominalizat la Cel mai bun serial de comedie şi la Cea mai bună actriţă de comedie. Ei bine, acum nu ne mai minunăm: producţia şi-a cumpărat, practic, aceste voturi.

Articole similare

Verifică si...
Close
Back to top button